0
0
0

Легкий топ із пряжі Rose Vita


Легкий топ із пряжі Rose Vita

Коли на вулиці спекотно хочеться ховатись у красивих міських двориках, в затінку багаторічних дерев і насолоджуватись літом. Адже ця пора багата на яскраві кольори, смачні фрукти і овочі, найкрасивіші заходи сонця та зорепади.

Сьогодні в один із таких спекотних днів, я покажу вам свій новий в'язаний топ - Тендітна троянда. Його назва асоціюється у мене з маминим садом і кущем чайної троянди, який росте у нашому дворі. Ця троянда для мене особлива, бо згадуючи її можна поринути у спогади дитинства, і всі вони такі близькі і любі моєму серцю.



Цей топ ніжно рожевого кольору із пряжі Rose від Vita. Натхненням напилась із числених фото в інстаграм, де подібний топ є в різноманітних кольорах, з різноманітної пряжі. 

Мій трохи відрізняється, у ньому домінує - виворітня петля, а не лицьова. Тобто візерунок - 2 виворітні, 2 лицьові, а в іншому рядку всі виворітні. 

Вперше в'язала спицями мерсерізовану бавовну, і вона мене здивувала. Спочатку полотно здавалось ніби трохи жорсткуватим, і навіть трохи рипіло при в'язанні на спицях, для звикання знадобився якийсь час. А потім петлі почали швидко перебиратись і стало більш приємно в'язати. 



Цей топ - вкорочений варіант, щоб пасував до спідниці і шорт/брюк з високою талією. І мені дуже подобається таке літнє поєднання зі спідницею. Єдине, я поки не впевнена, що буду його одягати досить часто поміж люди, хочеться мати прикриті плечі й спинку, особливо в спеку. Просто я не фанат засмагання, хоча мені подобається, як смугла шкіра контрастує зі світлими відтінками одягу :)


Трохи технічних характеристик:

  • в'язала на спицях 3,5 мм в одну нитку;
  • використала - 3 мотка пряжі (М-розмір);
  • пряжа - рожевого кольору (3904) - Rose, передається досить складно, на тілі більш блідий, а в розкладці - насиченіший.



Після прання топ зовсім трохи зсідається в довжину, але потім після використання під своєю масою витягується. Прала першого разу руками, але дуже довго він висихав, а потім вже в машинці і все з ним було добре. Єдине треба обирати режим, який пасує для такої пряжі - не більше 40 градусів.

Топом цілком задоволена, подібний можна також зв'язати із пряжі Етно-коттон 1500 і він 100% стане улюбленим вбранням для літа.

За красиві ранкові фото вдячна своїй подрузі - @rainy_lily (Instagram)


Коментарі