0
0
0

5 ажурних візерунків із тонкої пряжі Коттонель 800


5 ажурних візерунків із тонкої пряжі Коттонель 800

Мені завжди подобалось в'язати візерунки, адже це найкращий спосіб зрозуміти, чи подобається пряжа саме у такому полотні, як буде виглядати і головне можливість все вірно розрахувати для вироба. Я рідко в'яжу з картинки, не бачу в цьому нічого поганого, але мені подобається пробувати нові техніки і придумувати свої вироби. 

Це справжня магія, коли ти береш до рук моток пряжі, пробуєш візерунок, і доки його вив'язуєш з'являється основна ідея для виробу. Сьогодні поділюсь із вами 5 ажурними візерунками для тонкої пряжі - Коттонель 800 для в'язання легких топів та маєчок.

Нагадаю трішки про ниточку, це 75% бавовна, 25% акрил, у мотку 200 грам та 800 метрів. Вона пасує для спиць і гачка від 2 мм.

На дотик дуже приємна, у полотно лягає рівно і дуже гарно виглядає в ажурних візерунках.

Всі візерунки в'язала в одну ниточку на спицях Addi Novel 3 мм, і схеми брала із японського журналу 260 Knitting Patterns, Hitomi Shida.

Мені подобається, коли є журнали й книги, які завжди під рукою і їх зручно погортати і обрати свій особливий візерунок. Плюс завжди можна комбінувати, і буде виходити свій оригінальний петерн.


Такий візерунок досить простий у виконанні, і швидко вив'язується. Низ полотна буде хвилькою, тому гадаю не варто його обтяжувати резинкою, а краще дати певну легкість. На схемі ще є шишки, але мені вони не завжди подобаються, тому я тут їх не пров'язувала.
Нині є популярна модель маєчки таким візерунком, яка суцільно в'язана з V-образним вирізом, і виглядає досить гарно. Пасуватиме маєчка до будь-якого низу, джинсів, спидниці, шортів та брюків.



Цей візерунок один із моїх фаворитів, бо він симетричний і дуже швидко запам'ятовується рапорт. Край полотна буде рівним, і можна додати кілька рядків лицьової гладді, або хусткової в'язки за бажанням. 

Гадаю, такий візерунок буде пасувати для топа із коротким спущеним рукавом, але можна експерементувати.



Ще один досить відомий і популярний візерунок для літніх маєчок. Гарний ажурчик. Але мені він здався важким, і переплетіння не інтуєтивним, тобто складно запам'ятати де, зменшення і накиди, і постійно підглядала у схему.

Так само, він має трендову модель маєчки, з V-образним вирізом та тонкими лямками.



Цей візерунок був найпершим і дуже вдалим. А потім я побачила, цікаві можелі джемперів з довгим рукавом для цього візерунка, і мені захотілось щось подібне собі зв'язати, але в іншому кольорі.



Дуже популярні листочки, які гарно виглядають як в топах, так і спідницях, чи суцільних виробах, як сукні й сарафани.

Саме останнє дуже хочеться зв'язати з таким візерунком. Він виявився досить простим і швидко запам'ятовується та в'яжеться.



Наразі, це всі візерунки, які хотілось показати із Коттонель 800.

Якщо вам подобається такий формат міні-огляду пряжі в полотні, напишіть, будь ласка, коментар. 

Натхненного настрою та вдалих процесів :)

Коментарі
Схожі статті
05.03.2020
Дитячий плед із Етно-коттон 1200
Дитячий плед із Етно-коттон 1200
Всім привіт! Вже давно збиралась поділитись з вами ось таким гарним в'язаним пледиком для малечі, який вив'язала цього літа із української пряжі "Вівчарі" - Етно-коттон 1200, теперішній Етно-коттон Класік.Ця лінійка пряжі складається з натуральних во..
22.06.2020
В'язана спицями маєчка із Етно-коттон 1500
В'язана спицями маєчка із Етно-коттон 1500
У літню спеку найбільш виручають натуральні матеріали, тому для своєї простенької базової маєчки я обрала Етно-коттон 1500, блакитного кольору (105)...
13.03.2020
Кардиган із Етно-коттон 1200
Кардиган із Етно-коттон 1200
Для прохолодних ранків та вечорів зв'язався практичний кардиган із Етно-коттон 1200, колір джинс (020)...
16.06.2020
5 ажурних візерунків для Етно-коттон 1500
5 ажурних візерунків для Етно-коттон 1500
Маючи натхнення зв'язалась нова підбірка із 5 візерунків для Етно-коттон 1500, колір блакитний...